Ultramodern ortopéd sebészeti központunkban jelentős gyakorlati tapasztalattal és szaktudással rendelkező szakorvosaink a Páciens egyéni adottságai alapján a legoptimálisabb, személyre szabott kezelési megoldásokat javasolják, törekedve a minimálisan invazív, legújabb ortopéd sebészeti technológiák alkalmazására.

Artroszkópos bokaműtét, boka arthroscopia

Klinikánkon lehetőség van a legkíméletesebb, minimálisan invazív műtéti technológiákkal elvégezni a mozgásszervi sebészeti beavatkozásokat.

Fontos azonban tudni, hogy ortopéd sebészeti központunkban minden esetben a műtéti beavatkozást végző szakorvos dönti el, hogy milyen típusú műtét a legmegfelelőbb az adott Páciens számára. Így minden esetben alapvetően fontos a műtét előtti ortopédiai szakorvosi vizsgálat és konzultáció, hogy a Páciens számára legmegfelelőbb és legkíméletesebb kezelési lehetőség kerüljön megvalósításra!

A legkorszerűbbnek számító boka artroszkópos műtéti technológiánk lehetővé teszi a bokaízületi elváltozások, betegségek pontos diagnosztizálását és kezelését is egy időben mindössze 2-3 pici metszéssel, azaz lehetőséget biztosít:

 • a bokaízület sérüléseinek
 • degeneratív elváltozásainak
 • porcleválásnak, porcsérülésnek
 • az ízületi belhártya gyulladásnak a kezelésére
 • valamint a különböző porcdarabok vagy ízűleti idegentest(ek) eltávolítására
 • a porcfelszín kezelésére.


IDŐPONTFOGLALÁS MŰTÉT ELŐTTI ÁLLAPOTFELMÉRÉSRE, SZAKORVOSI VIZSGÁLATRA

Hogyan zajlik az artroszkópos bokaműtét a Déli Klinikán?

Magánkórházunkban a boka artroszkópia (bokaízületi tükrözés) során kicsi metszéseken keresztül vezetjük be az artroszkópos műtéthez használt speciális műszereket, eszközöket és a full HD artroszkópos kamerát, amelynek segítségével a sokkal részletgazdagabb, nagyított képen olyan elváltozások is észrevehetőek, amelyek nyitott műtét esetén szabad szemmel nem láthatóak. Az artroszkópos optikai rendszerünk egy videokamera rendszerhez csatlakozik és így a bokaízületen belüli műtéti területet ki tudjuk vetíteni az orvosi (medikai) monitor képernyőjére és a bevezetett korszerű eszközökkel az artroszkópos bokaműtétet el tudjuk végezni. Amennyiben az artroszkópos bokaműtét (boka tükrözés) első lépéseként elvégzett ízületi áttekintés további beavatkozást, kezelést tesz szükségessé, akkor további eszközöket tudunk bejuttatni a műtéti területre, amelyek segítségével elvégezhetjük a szükséges kiegészítő beavatkozásokat (a váll porcfelszíni sérüléseinek, degeneratív megbetegedéseinek, az ízületi belhártya betegségeinek az ellátását stb). Az artroszkópos bokaműtét (boka tükrözés) végén a bokaízületbe szívócsövet (úgynevezett drént) helyezünk be, hogy a potenciálisan kialakuló vérömleny, vagy az ízületi nyálkahártya által termelt folyadék-többlet kivezetésre kerülhessen. A bokízületbe helyezett drén az artroszkópos műtétet követően általában 24 órán belül kerül eltávolításra.IDŐPONTFOGLALÁS MŰTÉT ELŐTTI ÁLLAPOTFELMÉRÉSRE, SZAKORVOSI VIZSGÁLATRA

Az artroszkópos bokaműtét (bokaízületi tükrözés) előnyei:

Az artroszkópos bokaműtétek kapcsán a beteg testén ejtett vágások lényegesen kisebbek így a műtéti idő és a betegek gyógyulási időtartama, felépülési ideje is lényegesen rövidebb a hagyományos – úgynevezett nyitott – műtétekhez képest.

Mivel a bokaízület nem kerül felnyitásra, így kevésbé károsodnak a bokaízületet védő struktúrák (izmok, szalagok és az ízületi tok) és kevésbé sérül a bokaízület integritása. A váll artroszkópos műtét a minimális bemetszések miatt lényegesen kisebb fájdalommal, gyorsabb gyógyulással, szebb kozmetikai eredménnyel, rövidebb mozgáskorlátozottsággal jár, a beteg sokkal hamarabb visszatérhet munkájához, megszokott életviteléhez és a sportoláshoz is. Az artroszkópos bokaműtét így összességében lényegesen alacsonyabb műtéti stresszel és megterheléssel jár.

További nagy előnye a beavatkozásnak, hogy a bokaízületbe vezetett optika lehetővé teszi a bokaízület teljes átvizsgálását, így a korábban nem diagnosztizált boka sérülések is egyidejűleg kezelhetővé válnak.

A Déli Klinikán elvégzett boka artroszkópia (bokaízületi tükrözés) előtt magánkórházunk ortopéd sebész szakorvosa az előzetes ortopédiai szakorvosi vizsgálat során a beteg fizikális vizsgálata mellett áttekinti a beteg kórelőzményét (korábbi és jelenlegi betegségeit, kezeléseit, műtéteit), részletesen elmagyarázza az artroszkópos bokaműtét menetét és a javasolt műtéti érzéstelenítés típusát

 • Ultramodern ortopédiai sebészeti központunkban minden műtéti beavatkozás egyedi és személyre szabott, azaz az alkalmazott műtéti technológia változhat a bokaízületi betegség súlyosságától, kiterjedésétől, a beteg általános állapotától, társbetegségeitől, preferenciáitól, az ortopéd sebész szakorvos szakmai javaslataitól, preferenciáitól és egyéb tényezőktől is
 • Az artroszkópos bokaműtét műtét során alkalmazott fájdalomcsillapítás, műtéti érzéstelenítés megválasztásánál klinikánk ortopéd sebész és aneszteziológus szakorvosai a betegség súlyossága (kiterjedése) mellett figyelembe veszik a beteg egyéni érzékenységét és a beteggel történt egyeztetés alapján határozzák meg a műtéti fájdalomcsillapítás és érzéstelenítés módját.

Miért érdemes a Déli Klinika ultramodern sebészeti központját választani?

Mert

 • a speciális szaktudással és jelentős gyakorlati tapasztalattal rendelkező ortopéd sebész szakorvosaink által
 • magánkórházunk csúcstechnológiával felszerelt műtéti részlegén elvégzett ortopéd sebészeti beavatkozással lehetővé válik
 • a gyors, pontos diagnózis és az artroszkópos bokaműtét szakszerű elvégzése
 • rövid klinikai tartózkodással és gyors regenerációval.

Árak

Ortopédia

alap ortopédia szakorvosi vizsgálat

35 000 Ft

Azonnali online
időpontfoglalás

Ortopédia

ortopédia kontroll szakorvosi vizsgálat

30 000 Ft

A műtét, sebészeti beavatkozás pontos díja a műtét előtt szükséges szakorvosi vizsgálat és állapotfelmérés alapján egyénileg kerül meghatározásra, amely alapján személyre szabott, részletes árajánlatot és tájékoztatást küldünk. Így a műtétek ára tájékoztató jellegű.

Hogyan lehet elősegíteni az artroszkópos bokaműtét utáni felépülést?

  • Fontos, hogy pontosan kövesse az ortopéd szakorvosi utasításokat a sebápolás, a gyógyszerek szedése és az utókezelés tekintetében. Ne mulassza el a műtétet követő kontroll vizsgálatot!
  • A műtét utáni fájdalom csökkentése érdekében, ajánlott közvetlenül a beavatkozást követően jegelni, kímélni a bokaízületet, átmenetileg szüksége lehet mankóra.
  • Annak érdekében, hogy a bokaízület a lehető leghamarabb újra panaszmentesen működjön, szakmai felügyelettel kísért egyéni gyógytorna javasolt, nagyon fontos kellő hangsúlyt fektetni az izomzat erősítésére, mivel az jelentős szerepet játszik az ízület stabilizálásában.
  • Pihenjen: Fontos, hogy pihenjen és adja meg a testének a szükséges időt a gyógyuláshoz. Kerülje a nehéz fizikai tevékenységeket és a túlzott terhelést.
  • Kímélje a műtéti területet: Kerülje a műtéti terület dörzsölését vagy erős nyomását. Tartsa tisztán és szárazon a sebet, és pontosan tartsa be a szakorvos, vagy az ápoló utasításait a sebápolással kapcsolatban.
  • Kerülje a dohányzást és az alkoholfogyasztást: A dohányzás és az alkoholfogyasztás káros hatással lehet a gyógyulásra. Próbálja meg elkerülni ezeket az egészségtelen szokásokat a műtét után.

  Mindig konzultáljon a műtétet végző szakorvossal, illetve az ápoló személyzettel a pontos utasításokról és az egyéni javaslatokról az artroszkópos bokaműtét utáni felépülésre vonatkozóan!


  IDŐPONTFOGLALÁS KONTROLL VIZSGÁLATRA

  Tudjon meg többet a Déli Klinikáról