⚠️ KEDVEZMÉNYES PROKTOLÓGIAI MŰTÉTEK A CMC DÉLI KLINIKÁN (görgessen a részletekért) ⚠️

❗️ Szerezzen akár 50 000 Ft kedvezményt az Ultramodern Sérvsebészeti Központunkban július 31-ig történő proktológiai műtétek árából! ❗️

📞 További részletekért hívja a 06-70-563-2188 telefonszámot! 📞

ARANYÉR ÉS PROKTOLÓGIAI KÖZPONT

Ultramodern aranyér és proktológiai központunkban jelentős gyakorlati tapasztalattal és szaktudással rendelkező szakorvosaink a Páciens egyéni adottságai alapján a legoptimálisabb, személyre szabott kezelési megoldásokat javasolják, törekedve a minimálisan invazív, legújabb technológiák és kezelési lehetőségek alkalmazására.

Az aranyér és a végbél betegségek kivizsgálása, proktológiai diagnosztika

Aranyeres panaszok, vagy egyéb végbél betegségek (végbélrepedés – fissura ani, végbél sipoly – fistula ani, végbéltályog, condyloma stb.) kapcsán sok páciens azért nem fordul orvoshoz, vagy halogatja a kivizsgálást mert szégyenli a panaszait és szorongással, félelemmel tölti el, hogy mi fog történni az orvosi vizsgálat során. Legtöbbször azonban nem is a fájdalomtól való félelem, hanem a szégyenérzet, a meztelenség és kiszolgáltatottság érzés miatt nem fordulnak orvoshoz a betegek.A Déli Klinika aranyér és proktológiai központjában a sebész, proktológus vagy gasztroenterológus szakorvosok a legteljesebb diszkrécióval, intim exkluzív körülmények között tapintatosan és kimagasló szakértelemmel végzik az aranyér illetve egyéb végbél betegségek korszerű kivizsgálását és kezelését.

Az aranyér illetve az egyéb végbél betegségek (végbélrepedés – fissura ani, végbél sipoly – fistula ani, végbéltályog, condyloma stb.) kivizsgálása kapcsán fontos, hogy a sebész, proktológus szakorvost őszintén részletesen és pontosan tájékoztassuk a panaszainkról, a székelési szokásainkról, problémáinkról, a korábbi betegségeinkről, vizsgálati eredményeinkről. A súlyosabb problémák kizárása érdekében azt is fontos tisztázni, hogy előfordult-e már a családunkban rosszindulatú daganatos megbetegedés.

Ezt követően a végbélvizsgálat során a sebész, proktológus szakorvos megnézi, megvizsgálja, megtapogatja a fájdalmas területet a végbél külső részén. Mivel aranyér a végbélzáró izom belső felén is elhelyezkedhet, így a végbélbe nyúlva is megvizsgálja az aranyér kiterjedését, illetve azt, hogy az a záróizom mögé visszahelyezhető-e az aranyér. A végbél alsó 4-5 cm-es szakaszának a vizsgálatához a proktológus szakorvos egy tölcsérhez hasonló fém vagy műanyag eszközt, anoszkópot használ (anoszkópia, anoszkópiás vizsgálat). Az anoszkópos vizsgálat fájdalommal nem jár, mindössze néhány percig tart és a pontos diagnózishoz mindenképpen szükséges elvégezni, mással nem helyettesíthető. Azonban ha már régóta halogatjuk a proktológiai szakrendelés felkeresését és az aranyerünk közben begyullad akkor a vizsgálat akár fájdalmas is lehet, így célszerű minél előbb, még kezdeti stádiumban szakorvoshoz fordulni a minél előbbi gyógyulásunk és a későbbi szövődmények illetve a nagyobb fájdalommal és több kellemetlenséggel járó szövődmények megelőzése miatt!Amennyiben a bél magasabban fekvő szakaszainak áttekintését is szükségesnek tartja a proktológus akkor végbéltükrözést (rektoszkópiás vizsgálatot) is végez, amelynek a célja az aranyérhez hasonló tüneteket okozó betegségek (végbélrák, végbél repedés, végbél sipoly) kizárása. Ezek közül a legveszélyesebb a végbélrák, így ennek a kivizsgálása, kizárása kötelező aranyeres panaszok esetén. A rektoszkópia során a proktológus szakorvos egy cső alakú száloptikás eszközt vezet a páciens végbelébe, amelynek a végén videokamera található. A végbéltükrözés során a proktológus a végbél teljes alsó szakaszát áttekinti 14-20 cm magasságig és amennyiben úgy ítéli meg, hogy szövettani mintavételre is szükség van a pontos diagnózishoz, akkor azt is elvégzi. A rektoszkópiás vizsgálatot követő székelés során előfordulhat enyhe vérzés, különösen vérző aranyér vagy végbélrepedés esetén, ami normálisnak tekinthető. Amennyiben azonban a vérzés súlyosbodik, vagy hosszabb ideig fennáll, fontos a proktológus szakorvos tájékoztatása.

Fontos tudni, hogy a proktológiai vizsgálat nem igényel semmilyen speciális előkészületet, így a vizsgálat előtt nem szükséges diéta, hashajtás vagy beöntés. Ezekre kizárólag akkor lehet szükség, ha az orvos egyértelműen kéri.

Gyakran előfordul, hogy az aranyér betegségre jellemző panaszokat (vérzés, véres széklet, végbél fájdalom, végbélviszketés, székrekedés stb) más végbélbetegség (pl. végbél sipoly, végbél repedés vagy végbélrák stb) okozza. Amennyiben a panaszok hátterében nem aranyér betegség áll, akkor a megfelelő kivizsgálás és pontos diagnózis nélkül az aranyérre alkalmazott kezelések (különböző kenőcsök, kúpok, ülőfürdő stb) nem szünteti meg a panaszokat, sőt sok esetben paradox módon még fokozza is a kialakult tüneteket.

Mindezek miatt végbél panaszok esetén fontos minél előbb proktológus szakorvoshoz fordulni a gyorsabb gyógyulás és a későbbi szövődmények (pl. végbélrák, súlyosabb gyulladás, kiterjedt végbéltályog stb) megelőzése miatt!

Ultramodern aranyér központunkban minden műtéti beavatkozás egyedi és személyre szabott, azaz az alkalmazott műtéti technológia változhat az aranyér súlyosságától, kiterjedésétől, a beteg általános állapotától, társbetegségeitől, preferenciáitól, a sebész, proktológus szakorvos szakmai javaslataitól, preferenciáitól és egyéb tényezőktől is.

Az aranyér műtéti eltávolítása, kimetszése során alkalmazott fájdalomcsillapítás, műtéti érzéstelenítés megválasztásánál klinikánk sebész és aneszteziológus szakorvosai az aranyér súlyossága (kiterjedése) mellett figyelembe veszik a beteg egyéni érzékenységét és a beteggel történt egyeztetés alapján határozzák meg a műtéti fájdalomcsillapítás és érzéstelenítés módját.

Korszerűen felszerelt klinikánkon ultramodern technológiával a minimálisan invazív műtéti megoldásokra törekszünk, így elismert szakértőink többféle, innovatív műtéti megoldást alkalmaznak az aranyeres csomók kezelésére.


IDŐPONTFOGLALÁS MŰTÉT ELŐTTI ÁLLAPOTFELMÉRÉSRE, SZAKORVOSI VIZSGÁLATRA

⚠️ KEDVEZMÉNYES PROKTOLÓGIAI MŰTÉTEK A CMC DÉLI KLINIKÁN (görgessen a részletekért) ⚠️

❗️ Szerezzen akár 50 000 Ft kedvezményt az Ultramodern Sérvsebészeti Központunkban július 31-ig történő proktológiai műtétek árából! ❗️

📞 További részletekért hívja a 06-70-563-2188 telefonszámot! 📞
Lézeres aranyér műtét (LHP – laser hemorrhoidoplasty):

Lézersebészeti központunkban lehetőség van a legmodernebb, minimálisan invazív műtéti megoldásokra és így az aranyerek lézersebészeti eltávolítására is (LHP – laser hemorrhoidoplasty).

A precízen a műtéti területre célzott, tökéletesen irányítható magas intenzitású lézer energia a sejtekbe hatolva gyors felmelegítéssel a sejtek víztartalmát gőzzé alakítva fejti ki sebészeti hatását, így praktikusan vízgőzként elpárologtatja a kóros sejteket, szöveteket, ugyanakkor a környező szöveteket megkíméli. A lézeres aranyérműtét során néhány milliméteres kis bemetszéseken keresztül történik a lézerszál bevezetése az aranyeres csomóba. A műtétet követően az aranyerek mérete fokozatosan csökken, amelynek hatására a panaszok megszűnnek.

A lézeres aranyér műtét (LHP – laser hemorrhoidoplasty) esetében a precízen irányított lézerfény hatására a kisebb átmérőjű erek elzáródnak és mivel a vágás nem mechanikai erő hatására következik be, így a műtétet követően:

 • minimális vérzés (a kisebb műtétek esetében akár teljes vérmentesség)
 • minimális seb és hegszövet képződés, így gyorsabb regeneráció és sebgyógyulás
 • minimális műtétet követő fájdalom alakul ki.

A Déli Klinikán az aranyér lézeres műtéti eltávolítása során nagy szakmai tapasztalattal rendelkező proktológus szakorvosaink:

 • szövetkímélő technológiával
 • érintésmentesen és így gyakorlatilag fertőzés nélkül (hiszen a műtétet a lézersugárral végzik és így eszköz nem érintkezik a műtéti területtel, azaz nem történhet meg kórokozó átadása)
 • lényegesen kisebb műtéti megterheléssel
 • kevesebb műtét utáni fájdalommal
 • gyorsabb felépülést biztosítanak.

Miért érdemes a Déli Klinika innovatív lézeres aranyér műtétjét választani?

 • mert hatékony és kíméletes, minimálisan invazív lézeres műtéti technológiával pontosan csak a nem kívánt szövetek kerülnek eltávolításra, míg a mélyebben fekvő szövetek épen maradnak
 • mert minimális műtéti érzéstelenítési igénnyel, minimális vérzéssel és fájdalommal jár
 • mert rövid klinikai tartózkodással, gyors regenerációval, műtét utáni felépüléssel jár
 • mert biztonságos, a szövődmények aránya lényegesen alacsonyabb, mint a hagyományos műtétek esetében
 • mert nem terheli a szívet és vérkeringést és előnyös megoldás lehet a rendszeresen véralvadásgátló (vérhígító gyógyszeres) kezelésben részesülő betegeknek

HAL-RAR aranyér műtét

A Déli Klinika ultramodern aranyér központjában alkalmazott speciális technológia, azaz a Doppler vezérelt (Doppler Guided) aranyér verőér lekötés és nyálkahártya felhúzás (Haemorrhoid Artery Ligation és Recto Anal Repair, azaz HAL-RAR technológia) segítségével megszüntethető az aranyeres csomók vérellátása, a nyomás lecsökken az aranyeres csomóban, így az aranyér szinte azonnal zsugorodni kezd. Néhány héten belül a csomók eltűnnek, és a panaszok megszűnnek.

Miért érdemes a Déli Klinika HAL-RAR aranyér műtétjét választani?

Mert speciális szaktudással és jelentős gyakorlati tapasztalattal rendelkező sebész, proktológus szakorvosaink által a jelenlegi legkíméletesebb, korszerű HAL-RAR technológiával elvégzett aranyér műtéttel lehetővé válik:

  • az aranyér minimálisan invazív sebészeti technikával történő megszüntetése, a műtéti területen minimális károsodást okozva
  • rövid műtéti időtartam mellett vágás, kimetszés, nyílt seb nélkül is kimagasló gyógyulási eredmények elérése
  • rövid klinikai tartózkodással, gyors regenerációval és műtét utáni felépüléssel a betegek életminőségének a javítása

Fontos azonban tudni, hogy aranyér központunkban minden esetben a műtéti beavatkozást végző szakorvos dönti el, hogy milyen típusú műtét a legmegfelelőbb az adott Páciens számára.

Így minden esetben alapvetően fontos a műtét előtti proktológiai szakorvosi vizsgálat és konzultáció, hogy a Páciens számára legmegfelelőbb kezelési lehetőség kerüljön megvalósításra!

Egyéb proktológiai műtéteink

VÉGBÉL SIPOLYOK KEZELÉSETOVÁBBI INFORMÁCIÓK

VÉGBÉLREPEDÉS KEZELÉSETOVÁBBI INFORMÁCIÓK

VÉGBÉLTÁLYOG KEZELÉSE

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

DERMOID CISZTA, SINUS PILONIDALIS KEZELÉSETOVÁBBI INFORMÁCIÓK

VÉGBÉLPOLIPOK ÉS VÉGBÉLRÁK KEZELÉSETOVÁBBI INFORMÁCIÓK

CONDYLOMA (NEMI SZERVI SZEMÖLCS) KEZELÉSE

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Ne feledje, hogy végbél panaszok esetén fontos minél előbb proktológus szakorvoshoz fordulni a gyorsabb gyógyulás és a későbbi szövődmények (pl. végbélrák, súlyosabb gyulladás, kiterjedt végbéltályog stb) megelőzése miatt!

⚠️ KEDVEZMÉNYES PROKTOLÓGIAI MŰTÉTEK A CMC DÉLI KLINIKÁN (görgessen a részletekért) ⚠️

❗️ Szerezzen akár 50 000 Ft kedvezményt az Ultramodern Sérvsebészeti Központunkban július 31-ig történő proktológiai műtétek árából! ❗️

📞 További részletekért hívja a 06-70-563-2188 telefonszámot! 📞

Tudjon meg többet a Déli Klinikáról