MINIMÁL INVAZÍV SEBÉSZETI KÖZPONT

Ultramodern sebészeti központunkban jelentős gyakorlati tapasztalattal és szaktudással  rendelkező szakorvosaink a Páciens egyéni adottságai alapján a legoptimálisabb, személyre szabott kezelési megoldásokat javasolják, törekedve a minimálisan invazív, legújabb sebészeti technológiák alkalmazására.
Klinikánkon lehetőség van a legkíméletesebb műtéti technológiákkal elvégezni a sebészeti beavatkozásokat.

Fontos azonban tudni, hogy minimál invazív sebészeti központunkban minden esetben a műtéti beavatkozást végző szakorvos dönti el, hogy milyen típusú műtét a legmegfelelőbb az adott Páciens számára. Így minden esetben alapvetően fontos a műtét előtti szakorvosi vizsgálat és konzultáció, hogy a Páciens számára legmegfelelőbb és legkíméletesebb kezelési lehetőség kerüljön megvalósításra!

Ultramodern laparoszkópos műtéti technológiáink lehetővé teszik, hogy a has felnyitása - és így nagy bemetszések – nélkül a műtéti terület sokkal részletgazdagabban látható és feltárható  legyen.

Mivel a laparoszkópos műtétek kapcsán a beteg testén ejtett vágások lényegesen kisebbek így a betegek gyógyulási időtartama is lényegesen rövidebb a hagyományos – úgynevezett nyitott – műtétekhez képest.

A kis méretű vágások miatt a laparoszkópos műtétek kozmetikai végeredménye is lényegesen szebb, a későbbi szövődmények (pl. gyulladás, sérv képződés) előfordulási gyakorisága pedig lényegesen ritkább. A beteg számára a műtéti stressz és megterhelés mértéke is jelentősen csökken a hagyományos műtétekhez képest.


IDŐPONTFOGLALÁS MŰTÉT ELŐTTI ÁLLAPOTFELMÉRÉSRE, SZAKORVOSI VIZSGÁLATRA


Ultramodern, minimál invazív sebészeti központunkban elvégzett laparoszkópos műtétek előnyei:

 1. Kisebb metszések: A laparoszkópos eljárás során csak néhány kis metszést ejtenek a bőrön. Ezek a metszések általában körülbelül 1-2 cm hosszúak, míg a hagyományos nyitott műtét esetén jelentősen hosszabb metszést igényel.
 2. Kisebb fájdalom: A kisebb metszések és a minimálisan invazív technika miatt a laparoszkópos műtét általában kevesebb fájdalmat okoz, mint a hagyományos nyitott műtét. Ez csökkenti az utókezelésben szükséges fájdalomcsillapítók mennyiségét és segít a gyorsabb gyógyulásban.
 3. Kevesebb sebgyógyulási szövődmény: kevesebb sebgyógyulási zavar, varratelégtelenség, műtét utáni összenövés vagy hegsérv
 4. Kevesebb sebfertőzés: a lényegesen kisebb metszések miatt kisebb a behatolási kapu a potenciális kórokozók számára
 5. Gyorsabb gyógyulás és kevesebb kórházi tartózkodás: A laparoszkópos eljárás után általában gyorsabb a felépülés és kevesebb időt kell a kórházban tölteni, mint a hagyományos műtét esetén. A betegek általában hamarabb visszatérhetnek a normális napi tevékenységeikhez és munkájukhoz (a műtétet követő lábadozási idő kb. a harmadára csökkenthető).
 6. Kisebb hegek - esztétikusabb gyógyulás: A kis metszések miatt a laparoszkópos műtét általában kisebb hegeket eredményez, mint a hagyományos nyitott műtét. Ez esztétikailag előnyös lehet, mivel a hegek kevésbé feltűnőek és könnyebben rejtőznek a ruházat alatt.
 7. Kisebb vérveszteség és alacsonyabb komplikációs arány: A laparoszkópos eljárás során általában kevesebb vérveszteség és kevesebb műtéti utóvérzés tapasztalható és a komplikációs arány is alacsonyabb lehet, mint a hagyományos műtét esetén.
 8. Rövidebb és kíméletesebb műtéti előkészítés és felkészülés


Miért érdemes a Déli Klinika minimál invazív sebészeti központját választani?

Mert sebészeti központunkban speciális szaktudással és jelentős gyakorlati tapasztalattal rendelkező szakorvosaink ultramodern laparoszkópos operációs technológiánk és rendszereink segítségével:

 • lényegesen pontosabb diagnosztikát és műtéti megoldásokat alkalmaznak hiszen a műtéti területről a full HD laparoszkópos kamera által biztosított sokkal részletgazdagabb, nagyított képen olyan elváltozások is észrevehetőek, amelyek nyitott műtét esetén szabad szemmel nem láthatóak
 • minimálisan invazív, mikrosebészeti technikákkal, a műtéti területen minimális károsodást okozva, kíméletes módszerekkel végzik el a laparoszkópos műtéteket
 • mert biztonságos, a szövődmények (sebgyógyulási zavar, sebfertőzés, varratelégtelenség, műtét utáni összenövések, hegsérv stb) aránya lényegesen alacsonyabb, mint a hagyományos műtétek esetében
 • mert lényegesen kevesebb utóvérzéssel, vérveszteséggel, fájdalommal és műtéti stresszel jár
 • mert rövid klinikai tartózkodással, gyors regenerációval és műtét utáni felépüléssel javítható a betegek életminősége
 • mert nagy bemetszések, jelentősebb műtéti hegek nélkül kedvezőbb esztétikai eredmény várható.

DIAGNOSZTIKUS LAPAROSZKÓPIA
TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

LAPAROSZKÓPOS SÉRVMŰTÉTEK
TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

LAPAROSZKÓPOS EPEMŰTÉTEK

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

LAPAROSZKÓPOS REFLUX MŰTÉTTOVÁBBI INFORMÁCIÓK

LAPAROSZKÓPOS BÉLMŰTÉTEK
TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

LAPAROSZKÓPOS MELLÉKVESE MŰTÉTEK
TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

LAPAROSZKÓPOS HASI NYIROKCSOMÓ MINTAVÉTEL, BIOPSZIA

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

LAPAROSZKÓPOS MYOMA ELTÁVOLÍTÁSTOVÁBBI INFORMÁCIÓK

LAPAROSZKÓPOS PETEFÉSZEK MŰTÉTEK
TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

LAPAROSZKÓPOS VESEMŰTÉTEK
TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

LAPAROSZKÓPOS PROSZTATA MŰTÉTEK

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

ARTHROSCOPOS MŰTÉTEK (TÉRDMŰTÉTEK, PORC-, KERESZTSZALAG SÉRÜLÉSEK)TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Tudjon meg többet a Déli Klinikáról