⚠️ KEDVEZMÉNYES SÉRVMŰTÉT A CMC DÉLI KLINIKÁN (görgessen a részletekért) ⚠️

❗️ Szerezzen akár 115 000 Ft kedvezményt az Ultramodern Sérvsebészeti Központunkban július 31-ig történő sérvműtét árából! ❗️

📞 További részletekért hívja a 06-70-563-2188 telefonszámot! 📞
Sérvsebészeti Központ

Ultramodern Sérvsebészeti Központunkban jelentős gyakorlati tapasztalattal és szaktudással  rendelkező szakorvosaink a Páciens egyéni adottságai alapján a legoptimálisabb kezelési megoldást javasolják, törekedve a minimálisan invazív, legújabb sebészeti technológiák alkalmazására. Így minden sérvműtét egyedi és személyre szabott, azaz az alkalmazott műtéti technológia változhat a sérv súlyosságától, kiterjedésétől, a beteg általános állapotától, társbetegségeitől, preferenciáitól, a sebész szakorvos szakmai javaslataitól, preferenciáitól és egyéb tényezőktől is.

Sérvnek nevezzük azt az állapotot, mikor valamelyik belső szerv normál anatómiai helyzetéből, üregéből - egy veleszületett vagy szerzett nyíláson keresztül – kitüremkedik vagy előesik.

Sérv kialakulása esetén - a hashártyára és a bélfodorra gyakorolt húzó erő miatt - bizonytalan égő érzés, diszkomfort, húzó fájdalom jelentkezik, amely kiegészülhet esztétikai és higiénés panaszokkal, a sérvtömlő felett a bőr elvékonyodhat, elhalhat.

A sérvek fenyegető szövődménye és valós veszélye a sérv kizáródása, mely során a sérvkapun keresztül korábban mozgó sérvtartalom, béltartalom a sérvtömlőben „ragad” és a sérvkapu szorítása miatt megduzzad, így a belek vérellátása, keringése zavart szenved és bélelhalás alakulhat ki, mely során baktériumok, toxinok és szabad gyökök szabadulnak föl és így rövid idő alatt életveszélyes állapot alakulhat ki!

A sérv csak sebészi úton gyógyítható meg. Mivel a kialakult sérv magától nem záródik vissza, így sem a sérvkötő használata, sem a gyógytorna és az izomerősítő gyakorlatok, sem az életmód megváltoztatása nem képes meggyógyítani a sérvet, csak a tüneteket, panaszokat tudják átmenetileg enyhíteni.

A sérvkapu zárására, a hasfali kötőszövetes vázrendszer megerősítésére különböző sebészeti megoldások léteznek. A Páciens számára legoptimálisabb kezelési lehetőséget (a javasolt sérvműtét típusa, a sérvműtéthez felhasznált korszerű, speciális eszközök, amelyek elősegítik a műtét eredményességét stb.) ultramodern sérvsebészeti központunkban egyénre szabottan határozzuk meg.

Magánkórházunk sérvsebészeti központjában szakmailag indokolt esetekben ultramodern technológiával minimálisan invazív műtéti megoldásokat alkalmazunk, így lehetőség szerint a sérvműtéteket laparoszkópos műtéti technológiával a has felnyitása - és így nagy bemetszések - nélkül végezzük.

Mivel a laparoszkópos sérvműtétek kapcsán a beteg testén ejtett vágások lényegesen kisebbek így a betegek gyógyulási időtartama is lényegesen rövidebb a hagyományos – úgynevezett nyitott – sérvműtétekhez képest.

A kis méretű vágások miatt a laparoszkópos sérvműtétek kozmetikai végeredménye is lényegesen szebb, a későbbi szövődmények (pl. gyulladás, sérv képződés) előfordulási gyakorisága pedig lényegesen ritkább.

Sérvsebészeti Központunkban a laparoszkópos sérvműtétekhez használt ultramodern laparoszkópos full HD kamerát és eszközöket kicsi (5 mm – 1 cm közötti) bőrmetszéseken keresztül vezetik a műtéti területre, amelyeknek a segítségével ez az optikai rendszer egy videokamera rendszerhez csatlakozik, és így a hasüregen belüli műtéti területet ki tudjuk vetíteni az orvosi (medikai) monitor képernyőjére és a bevezetett korszerű eszközökkel a laparoszkópos műtét elvégezhető.

A laparoszkópos műtéti technológiából adódóan a műtéti terület sokkal részletgazdagabban látható és feltárható. A laparoszkópos sérvműtét időtartama általában nem hosszabb, mint a hagyományosan - nyitott módon - végzett műtét ideje. A beteg számára a műtéti stressz és megterhelés mértéke is jelentősen csökken a hagyományos műtétekhez képest.

 


AZONNALI ONLINE IDŐPONTFOGLALÁSA sérvsebészeti központunkban elvégzett laparoszkópos sérvműtétek előnyei:

 1. Kisebb metszések: A laparoszkópos eljárás során csak néhány kis metszést ejtenek a bőrön. Ezek a metszések általában körülbelül 1-2 cm hosszúak, míg a hagyományos nyitott műtét esetén jelentősen hosszabb metszést igényel.
 2. Kisebb fájdalom: A kisebb metszések és a minimálisan invazív technika miatt a laparoszkópos műtét általában kevesebb fájdalmat okoz, mint a hagyományos nyitott műtét. Ez csökkenti az utókezelésben szükséges fájdalomcsillapítók mennyiségét és segít a gyorsabb gyógyulásban.
 3. Kevesebb sebgyógyulási szövődmény: kevesebb sebgyógyulási zavar, varratelégtelenség, műtét utáni összenövés vagy hegsérv
 4. Kevesebb sebfertőzés: a lényegesen kisebb metszések miatt kisebb a behatolási kapu a potenciális kórokozók számára
 5. Gyorsabb gyógyulás és kevesebb kórházi tartózkodás: A laparoszkópos eljárás után általában gyorsabb a felépülés és kevesebb időt kell a kórházban tölteni, mint a hagyományos műtét esetén. A betegek általában hamarabb visszatérhetnek a normális napi tevékenységeikhez és munkájukhoz (a műtétet követő lábadozási idő kb. a harmadára csökkenthető).
 6. Kisebb hegek - esztétikusabb gyógyulás: A kis metszések miatt a laparoszkópos műtét általában kisebb hegeket eredményez, mint a hagyományos nyitott műtét. Ez esztétikailag előnyös lehet, mivel a hegek kevésbé feltűnőek és könnyebben rejtőznek a ruházat alatt.
 7. Kisebb vérveszteség és alacsonyabb komplikációs arány: A laparoszkópos eljárás során általában kevesebb vérveszteség és kevesebb műtéti utóvérzés tapasztalható és a komplikációs arány is alacsonyabb lehet, mint a hagyományos műtét esetén.
 8. Rövidebb és kíméletesebb műtéti előkészítés és felkészülés

Fontos azonban tudni, hogy sérvsebészeti központunkban minden esetben a műtéti beavatkozást végző szakorvos dönti el, hogy milyen típusú műtét a legmegfelelőbb az adott Páciens számára. A laparoszkópos sérvműtét elvégzése bizonyos körülmények között - például előző hasi műtét vagy egyéb egészségügyi problémák) miatt -  nem lehetséges.

Így minden esetben alapvetően fontos a műtét előtti szakorvosi vizsgálat és konzultáció, hogy a Páciens számára legmegfelelőbb kezelési lehetőség kerüljön megvalósításra!

Miért érdemes a Déli Klinika Sérvsebészeti Központját választani?

Mert Sérvsebészeti Központunkban speciális szaktudással és jelentős gyakorlati tapasztalattal rendelkező szakorvosaink ultramodern laparoszkópos operációs technológiánk és rendszereink segítségével:

 • lényegesen pontosabb diagnosztikát és műtéti megoldásokat alkalmaznak hiszen a műtéti területről a full HD laparoszkópos kamera által biztosított sokkal részletgazdagabb, nagyított képen olyan elváltozások is észrevehetőek, amelyek nyitott műtét esetén szabad szemmel nem láthatóak
 • minimálisan invazív, mikrosebészeti technikákkal, a műtéti területen minimális károsodást okozva, kíméletes módszerekkel végzik el a laparoszkópos műtéteket
 • mert biztonságos, a szövődmények (sebgyógyulási zavar, sebfertőzés, varratelégtelenség, műtét utáni összenövések, hegsérv stb) aránya lényegesen alacsonyabb, mint a hagyományos műtétek esetében
 • mert lényegesen kevesebb utóvérzéssel, vérveszteséggel, fájdalommal és műtéti stresszel jár
 • mert rövid klinikai tartózkodással, gyors regenerációval és műtét utáni felépüléssel javítható a betegek életminősége
 • mert nagy bemetszések, jelentősebb műtéti hegek nélkül kedvezőbb esztétikai eredmény várható.⚠️ KEDVEZMÉNYES SÉRVMŰTÉT A CMC DÉLI KLINIKÁN (görgessen a részletekért) ⚠️

❗️ Szerezzen akár 115 000 Ft kedvezményt az Ultramodern Sérvsebészeti Központunkban július 31-ig történő sérvműtét árából! ❗️

📞 További részletekért hívja a 06-70-563-2188 telefonszámot! 📞

Lágyéksérv kialakulása, tünetei, kivizsgálása, kezelése
A sérvek döntő hányada a hasfalat érinti, felnőtteknél a leggyakoribb típusú sérv a lágyéksérv.

A lágyéksérv gyakrabban fordul elő férfiakban és 50 éves kor fölött meredeken emelkedik az előfordulási gyakorisága.

A lágyéksérv (hernia inguinalis) kialakulása esetén a hasi szervek vagy szövetek - leggyakrabban a belek - a hasfal veleszületett gyengesége, hiányossága vagy szerzett - egyéb okokból kialakuló gyengesége miatt a hasüregből a lágyékcsatornába nyomódnak.

A lágyéksérv kezdetben általában kisméretű és csak köhögés, székrekedés hatására észlelhető. Később amikor a sérvkapu kitágul, spontán is előesik és bármikor kitapintható. Így lágyéksérvre utalhat férfiaknál a megnagyobbodott herezacskó, nőknél a duzzadt nagyajkak vagy a lágyékhajlatban megjelenő dudor, gyulladt, fájdalmas kiboltosulás illetve a köhögéskor, tüsszentéskor vagy hirtelen mozdulatra megjelenő fájdalom.

A lágyéksérv (hernia inguinalis) igazi veszélye a kizáródás lehetősége, amikor a sérvkapu gyűrűszerű szorítása miatt a sérvtartalom vérellátása megszűnik és így gyorsan kritikus, életveszélyes állapotot eredményezhet. Mindezek miatt nem célszerű halogatni a minél előbbi kivizsgálást és a megfelelő kezelést, a lágyéksérv műtéti eltávolítását.Bővebben a lágyéksérv kialakulásáról, tüneteiről, kivizsgálásáról és kezelési lehetőségeiről a Déli Klinika Ultramodern Sérvsebészeti Központjában 

A hasfali sérvek kialakulása, tünetei, kivizsgálása, kezelése
A hasfali sérv lehet veleszületett vagy szerzett. Hasfali sérv kialakulása esetén a hasi szervek vagy szövetek - leggyakrabban a belek - a hasfal veleszületett gyengesége, hiányossága vagy szerzett - egyéb okokból kialakuló gyengesége miatt a hasüregből melynek során a sérvkapun keresztül kitüremkedik és a sérvtömlőbe kerül. Azért jöhet létre, mert a hasfal bizonyos részei (például a köldöknél) gyengébbek, vékonyabbak.

A hasfali sérv általában szabad szemmel is jól látható, bőr alatti duzzanat, mely gyakran (de nem minden esetben) fájdalommal jár és bélműködési zavarokat is okozhat (székrekedést, szélgörcsöket).

A hasfali sérv igazi veszélye a kizáródás lehetősége, amikor a sérvkapu gyűrűszerű szorítása miatt a sérvtartalom vérellátása megszűnik és így gyorsan kritikus állapotot eredményezhet. Mindezek miatt nem célszerű halogatni a minél előbbi kivizsgálást és a megfelelő kezelést, a hasfali sérv műtéti eltávolítását.Bővebben a hasfali sérv kialakulásáról, tüneteiről, kivizsgálásáról és kezelési lehetőségeiről  a Déli Klinika Ultramodern Sérvsebészeti Központjában 

A sportsérvek kialakulása, tünetei, kivizsgálása, kezelése


Bővebben a hasfali sérvek kialakulásáról, tüneteiről, kivizsgálásáról és kezelési lehetőségeiről  a Déli Klinika Ultramodern Sérvsebészeti Központjában ⚠️ KEDVEZMÉNYES SÉRVMŰTÉT A CMC DÉLI KLINIKÁN (görgessen a részletekért) ⚠️

❗️ Szerezzen akár 115 000 Ft kedvezményt az Ultramodern Sérvsebészeti Központunkban július 31-ig történő sérvműtét árából! ❗️

📞 További részletekért hívja a 06-70-563-2188 telefonszámot! 📞

A hegsérv kialakulása, tünetei, kivizsgálása, kezelése

A hegsérvek kialakulásának az alapját az teremti meg, hogy műtétet követően a beteg szervezete nem az eredeti szöveteket építi fel a metszésvonalban, hanem egy rugalmatlan, viszonylag jó szakítószilárdságú szövetet, a hegszövetet. A hegszövet azonban az ép hasfalhoz képest kisebb teherbírású, így sokkal könnyebben gyengülhet meg.

A hegsérv igazi veszélye a kizáródás lehetősége, amikor a sérvkapu gyűrűszerű szorítása miatt a sérvtartalom vérellátása megszűnik és így gyorsan kritikus állapotot eredményezhet. Mindezek miatt nem célszerű halogatni a minél előbbi kivizsgálást és a megfelelő kezelést, a hegsérv műtéti eltávolítását.Bővebben a hegsérv kialakulásáról, tüneteiről, kivizsgálásáról és kezelési lehetőségeiről

a Déli Klinika Ultramodern Sérvsebészeti Központjában 

A combsérv kialakulása, tünetei, kivizsgálása, kezelése

Combsérv esetében a fokozott hasűri nyomás és a hasfal gyengesége miatt a comb tövénél zsigerek nyomulnak ki a hasüregből és tasakot képezve benyomulnak a comb bőre alá.

Nőknél a terhesség alatt jelentkezik gyakran. Ritkán létrejöhet a hasűrben folyadék felgyülemlése esetén, erőltetett székelés vagy köhögés hatására, valamint olyan munkát végzőknél, ahol nagyobb erőkifejtésre van szükség. Másrészt okozhatja az elváltozást az is, hogy a hasfal a szerkezete gyengébb ezen a területen.

A combsérv általában szabad szemmel is jól látható, bőr alatti duzzanat a combhajlatban, mely gyakran (de nem minden esetben) fájdalommal jár és bélműködési zavarokat is okozhat (székrekedést, szélgörcsöket).

A combsérv igazi veszélye a kizáródás lehetősége, amikor a sérvkapu gyűrűszerű szorítása miatt a sérvtartalom vérellátása megszűnik és így gyorsan kritikus állapotot eredményezhet. Mindezek miatt nem célszerű halogatni a minél előbbi kivizsgálást és a megfelelő kezelést, a hegsérv műtéti eltávolítását.Bővebben a combsérv kialakulásáról, tüneteiről, kivizsgálásáról és kezelési lehetőségeiről

a Déli Klinika Ultramodern Sérvsebészeti Központjában ⚠️ KEDVEZMÉNYES SÉRVMŰTÉT A CMC DÉLI KLINIKÁN (görgessen a részletekért) ⚠️

❗️ Szerezzen akár 115 000 Ft kedvezményt az Ultramodern Sérvsebészeti Központunkban július 31-ig történő sérvműtét árából! ❗️

📞 További részletekért hívja a 06-70-563-2188 telefonszámot! 📞

Tudjon meg többet a Déli Klinikáról