A kásadaganat a nemi szervek (elsősorban a herezacskó) bőrén vagy nyálkahártyáján kialakuló daganat, melyet általában humán papillomavírus (HPV) okoz.

Az atheroma (kásadaganat) kialakulása, tünetei

Az atheroma (kásadaganat) szexuális úton terjedő betegség, amely a HPV fertőzéssel való érintkezés útján terjed. Az olyan szexuális tevékenységek, mint az orális, hüvelyi vagy anális szex, hozzájárulhatnak a fertőzés kialakulásához. A kásadaganat kialakulásához nem mindig szükséges a közösülés, mivel a HPV más formái is terjedhetnek, például bőr-bőr érintkezéssel.

Az atheroma (kásadaganat) előfordulása viszonylag gyakori. A HPV az egyik legelterjedtebb szexuális úton terjedő vírus, és sok ember hordozza a vírust anélkül, hogy tüneteket tapasztalna. A legtöbb esetben az immunrendszer magától megbirkózik a fertőzéssel, és a vírus eltűnik a szervezetből. Azonban, ha a vírus megmarad a szervezetben, és a fertőzött személy immunrendszere nem tudja hatékonyan legyőzni, akkor kásadaganat alakulhat ki.

Az atheroma (kásadaganat) leggyakrabban fiatalabb férfiaknál fordul elő, különösen azoknál, akik szexuális életet élnek, és több partnere van. Azok a személyek, akiknek gyengébb az immunrendszere, például a HIV-fertőzött vagy immunszuppresszált betegek, nagyobb kockázatnak vannak kitéve a kásadaganat kialakulására.Az atheroma (kásadaganat) tünetei

Az atheroma (kásadaganat) kezdeti szakaszában általában nem okoz tüneteket, vagy csak enyhe tünetekkel jelentkezik. Azonban ahogy a betegség előrehalad, és a daganat növekedni kezd, különböző tünetek jelentkezhetnek:

 • Kinövések vagy növedékek: Az atheroma (kásadaganat)  általában növedékek formájában jelenik meg a nemi szerven. Ezek a növedékek lehetnek laposak vagy kiemelkedőek, kicsik vagy nagyok, és idővel növekedhetnek.
 • Vérzés: Az atheroma (kásadaganat)  esetén vérezhet a nemi szerv területén. Ez lehet vérzés a kinövésekből vagy sebekből, valamint a vizeletben vagy a spermaban megjelenő vérzés.
 • Fájdalom vagy kellemetlenség: Az atheroma (kásadaganat) előrehaladtával fájdalom vagy kellemetlenség jelentkezhet a nemi szerv területén. Ez lehet állandó vagy időszakos fájdalom, égő érzés, nyomás vagy viszketés.
 • Folyás vagy elváltozások: Az atheroma (kásadaganat) néha folyást okozhat, amely a nemi szervről vagy a húgycsőből származik. Ezenkívül elváltozások, sebek vagy fekélyek is előfordulhatnak az atheroma (kásadaganat)  területén.


IDŐPONTFOGLALÁS MŰTÉT ELŐTTI ÁLLAPOTFELMÉRÉSRE, SZAKORVOSI VIZSGÁLATRACondyloma (nemi szervi szemölcsök) kezelési lehetőségei

A kásadaganat (atheroma) eltávolítása indokolt lehet:

 • esztétikai okok miatt
 • a gyulladás megelőzése
 • illetve a gyulladt atheroma (tályog) kezelése illetve eltávolítása miatt.

A Déli Klinikán elvégzett atheroma (kásadaganat) műtéti eltávolítása előtt magánkórházunk sebész, fej-nyak sebészszakorvosa az előzetes szakorvosi vizsgálat során a beteg fizikális vizsgálata mellett áttekinti a beteg kórelőzményét (korábbi és jelenlegi betegségeit, kezeléseit, műtéteit), részletesen elmagyarázza az atheroma (kásadaganat)eltávolításának a menetét és a javasolt műtéti érzéstelenítés típusát

 • Ultramodern sebészeti központunkban minden műtéti beavatkozás egyedi és személyre szabott, azaz az alkalmazott műtéti technológia változhat a panaszok és az elváltozások súlyosságától, kiterjedésétől, a beteg általános állapotától, társbetegségeitől, preferenciáitól, a sebész, fej-nyak sebész szakorvos szakmai javaslataitól, preferenciáitól és egyéb tényezőktől is
 • Az atheroma (kásadaganat) műtéti eltávolítása során alkalmazott fájdalomcsillapítás, műtéti érzéstelenítés megválasztásánál klinikánk sebész, fej-nyak sebész és aneszteziológus szakorvosai az elváltozás(ok) súlyossága (kiterjedése) mellett figyelembe veszik a beteg egyéni érzékenységét és a beteggel történt egyeztetés alapján határozzák meg a műtéti fájdalomcsillapítás és érzéstelenítés módját.


IDŐPONTFOGLALÁS MŰTÉT ELŐTTI ÁLLAPOTFELMÉRÉSRE, SZAKORVOSI VIZSGÁLATRA

Lézeres atheroma (kásadaganat) műtét:

Klinikánkon lehetőség van minimálisan invazív műtéti megoldásokra és így az atheroma (kásadaganat) lézersebészeti eltávolítására is. A precízen a műtéti területre célzott, tökéletesen irányítható magas intenzitású lézer energia a sejtekbe hatolva gyors felmelegítéssel a sejtek víztartalmát gőzzé alakítva fejti ki sebészeti hatását, így praktikusan vízgőzként elpárologtatja a kóros sejteket, szöveteket, ugyanakkor a környező szöveteket megkíméli.

A lézeres atheroma (kásadaganat) műtét esetében a precízen irányított lézerfény hatására a kisebb átmérőjű erek elzáródnak és mivel a vágás nem mechanikai erő hatására következik be, így a műtétet követően:

 • minimális vérzés (a kisebb műtétek esetében akár teljes vérmentesség)
 • minimális seb és hegszövet képződés, így gyorsabb regeneráció és sebgyógyulás
 • minimális műtétet követő fájdalom alakul ki.

  

A Déli Klinikán végzett lézeres atheroma (kásadaganat) műtéti eltávolítása során nagy szakmai tapasztalattal rendelkező sebész, fej-nyak sebész szakorvosaink:

 • szövetkímélő technológiával
 • érintésmentesen és így gyakorlatilag fertőzés nélkül (hiszen a műtétet a lézersugárral végzik és így eszköz nem érintkezik a műtéti területtel, azaz így nem történhet meg kórokozó átadása)
 • lényegesen kisebb műtéti megterheléssel
 • kevesebb műtét utáni fájdalommal
 • gyorsabb felépülést biztosítanak.IDŐPONTFOGLALÁS MŰTÉT ELŐTTI ÁLLAPOTFELMÉRÉSRE, SZAKORVOSI VIZSGÁLATRA

Miért érdemes a Déli Klinika ultramodern sebészeti központját választani?

Mert

 • a speciális szaktudással és jelentős gyakorlati tapasztalattal rendelkező sebész, fej-nyak sebész szakorvosaink által
 • magánkórházunk csúcstechnológiával felszerelt műtéti részlegén elvégzett (lézer) sebészeti beavatkozással lehetővé válik
 • a gyors, pontos diagnózis a kóros elváltozás szakszerű műtéti eltávolításával
 • rövid klinikai tartózkodással és gyors regenerációval.


IDŐPONTFOGLALÁS MŰTÉT ELŐTTI ÁLLAPOTFELMÉRÉSRE, SZAKORVOSI VIZSGÁLATRA

Árak

Sebészet

alap sebészeti szakorvosi vizsgálat

35 000 Ft

Azonnali online
időpontfoglalás

Sebészet

sebészeti kontroll szakorvosi vizsgálat*

30 000 Ft

Atheroma kimetszése a penis vagy gáti területről műtőben

270 000 Ft-tól

Azonnali online
időpontfoglalás

A műtét, sebészeti beavatkozás pontos díja a műtét előtt szükséges szakorvosi vizsgálat és állapotfelmérés alapján egyénileg kerül meghatározásra, amely alapján személyre szabott, részletes árajánlatot és tájékoztatást küldünk. Így a műtétek ára tájékoztató jellegű.

Hogyan érdemes/szükséges felkészülni az atheroma (kásadaganat) műtéti eltávolítására?

 1. Konzultáljon a műtétet végző szakorvossal és a műtéti érzéstelenítést végző aneszteziológus szakorvossal a műtét és a műtéti érzéstelenítés, altatás részleteiről, a várható eredményekről és a lehetséges kockázatokról. Annak érdekében, hogy szakorvosaink az Önnek legmegfelelőbb műtéti vagy egyéb kezelési megoldást javasolhassák kérjük, hogy a sebészeti, aneszteziológiai szakorvosi vizsgálat előtt pontosan rögzítse bioinformatikai rendszerünkben az egészségügyi adataira vonatkozó információkat. A szakorvosi konzultáció(k) során tegye fel a műtétre/műtéti érzéstelenítésre vonatkozó kérdéseit és kérdezze meg, hogy milyen specifikus utasításokat szükséges követnie a műtét előtt.
 2. Gyógyszerek és étrend: szakorvosaink részletesen elmagyarázzák és javaslatot tesznek a műtét előtt szükséges gyógyszeres kezelésre, így fontos, hogy pontosan rögzítse, hogy milyen gyógyszereket szed rendszeresen, mert néhányat le kell állítani a műtét előtt. A szakorvos javaslatot tesz a műtét előtti étkezésre is.
 3. A dohányzás és az alkohol fogyasztás elkerülése: Ha dohányzik vagy alkoholt fogyaszt, fontos, hogy legalább néhány héttel a műtét előtt hagyja abba, mert mind a dohányzás, mind pedig az alkohol fogyasztás lassíthatja a gyógyulást és növelheti a komplikációk kockázatát.


IDŐPONTFOGLALÁS MŰTÉT ELŐTTI ÁLLAPOTFELMÉRÉSRE, SZAKORVOSI VIZSGÁLATRA

Hogyan lehet elősegíteni az atheroma (kásadaganat) műtéti eltávolítása utáni felépülést?

 • Fontos, hogy pontosan kövesse a sebész, fej-nyak sebész szakorvosi utasításokat a sebápolás, a gyógyszerek szedése és az utókezelés tekintetében. Ne mulassza el a műtétet követő kontroll vizsgálatot!
 • Pihenjen: Fontos, hogy pihenjen és adja meg a testének a szükséges időt a gyógyuláshoz. Kerülje a nehéz fizikai tevékenységeket és a túlzott terhelést.
 • Kímélje a műtéti területet: Kerülje a műtéti terület dörzsölését vagy erős nyomását. Tartsa tisztán és szárazon a sebet, és pontosan tartsa be a szakorvos, vagy az ápoló utasításait a sebápolással kapcsolatban.
 • Fokozatosan kezdje újra az étkezést: Kezdetben folyékony, pépes, könnyű ételeket fogyasszon és fokozatosan térjen vissza a normális étrendhez az orvos utasításai szerint. A műtét után fontos, hogy egészséges és kiegyensúlyozott étrendet kövessen, amely tartalmazza a szükséges tápanyagokat és rostot. Kerülje a zsíros és fűszeres ételeket, amelyek emésztési problémákat okozhatnak.
 • Kerülje a dohányzást és az alkoholfogyasztást: A dohányzás és az alkoholfogyasztás káros hatással lehet a gyógyulásra. Próbálja meg elkerülni ezeket az egészségtelen szokásokat a műtét után.

Mindig konzultáljon a műtétet végző szakorvossal, illetve az ápoló személyzettel a pontos utasításokról és az egyéni javaslatokról az atheroma (kásadaganat) műtéti eltávolítása utáni felépülésre vonatkozóan!


IDŐPONTFOGLALÁS KONTROLL VIZSGÁLATRA

Tudjon meg többet a Déli Klinikáról