Mikor és miért szükséges a bőrelváltozások (anyajegy, heg, szemölcs, basalioma, fibroadenoma, rosszindulatú bőrdaganat) műtéti eltávolítását elvégezni?

A bőrelváltozások, mint például az anyajegyek, hegek, szemölcsök, basaliomák és rosszindulatú bőrdaganatok műtéti eltávolítása indokolt lehet az alábbi okok miatt:

 • Anyajegyek: Az anyajegyek általában jóindulatú pigmentált bőrelváltozások, de bizonyos esetekben szükség lehet eltávolításukra. Például, ha egy anyajegy megváltozik a méretében, színében vagy alakjában, vagy fájdalmas, viszkető vagy vérzik, mert ilyen esetekben felmerül a bőrrák gyanúja.
 • Heg: Műtéti beavatkozások vagy sérülések után heg képződhet a bőrön. Néhány heg eltávolítása esztétikai okokból indokolt, különösen ha nagy vagy feltűnő helyen található. Emellett a heg gyógyulását is figyelemmel kell kísérni, mivel néhány esetben keloid hegek alakulhatnak ki, amelyek dudorokat és viszketést okozhatnak és így szintén indokolt lehet az eltávolításuk.
 • Szemölcs: A szemölcsök vírusfertőzés okozta bőrelváltozások. Bár általában nem jelentenek komoly veszélyt, zavaróak lehetnek vagy kellemetlenséget okozhatnak. Ha a szemölcsök fájdalmasak, gyorsan terjednek vagy kozmetikai problémákat okoznak akkor célszerű az eltávolításuk.
 • Basalioma (jóindulatú bőrdaganat): Az időben elvégzett basalioma (jóindulatú bőrdaganat) műtét segíthet a pontos diagnosztikában és az esetleges további szövődmények elkerülésében.
 • Rosszindulatú bőrdaganatok: A rosszindulatú bőrdaganatok, bőrrákok gyorsan terjedhetnek és átterjedhetnek más szervekre is. A korai diagnózis és eltávolítás ad a túlélési esélyek javítására.

A Déli Klinikán elvégzett bőrelváltozások, bőrdaganatok műtéti eltávolítása előtt magánkórházunk sebész, fej-nyak sebész szakorvosa az előzetes szakorvosi vizsgálat során a beteg fizikális vizsgálata mellett áttekinti a beteg kórelőzményét (korábbi és jelenlegi betegségeit, kezeléseit, műtéteit), részletesen elmagyarázza abőrelváltozások, bőrdaganatok eltávolításának a menetét és a javasolt műtéti érzéstelenítés típusát

 • Ultramodern sebészeti központunkban minden műtéti beavatkozás egyedi és személyre szabott, azaz az alkalmazott műtéti technológia változhat a panaszok és az elváltozások súlyosságától, kiterjedésétől, a beteg általános állapotától, társbetegségeitől, preferenciáitól, a sebész, fej-nyak sebész szakorvos szakmai javaslataitól, preferenciáitól és egyéb tényezőktől is
 • A bőrelváltozások, bőrdaganatok műtéti eltávolítása során alkalmazott fájdalomcsillapítás, műtéti érzéstelenítés megválasztásánál klinikánk sebész, fej-nyak sebész és aneszteziológus szakorvosai az elváltozás(ok) súlyossága (kiterjedése) mellett figyelembe veszik a beteg egyéni érzékenységét és a beteggel történt egyeztetés alapján határozzák meg a műtéti fájdalomcsillapítás és érzéstelenítés módját.

IDŐPONTFOGLALÁS MŰTÉT ELŐTTI ÁLLAPOTFELMÉRÉSRE, SZAKORVOSI VIZSGÁLATRA

Miért érdemes a Déli Klinika ultramodern sebészeti központját választani?

Mert

 • a speciális szaktudással és jelentős gyakorlati tapasztalattal rendelkező sebész, fej-nyak sebész szakorvosaink által
 • magánkórházunk csúcstechnológiával felszerelt műtéti részlegén elvégzett sebészeti beavatkozással lehetővé válik
 • a gyors, pontos diagnózis a kóros elváltozás szakszerű műtéti eltávolításával
 • rövid klinikai tartózkodással és gyors regenerációval.


IDŐPONTFOGLALÁS MŰTÉT ELŐTTI ÁLLAPOTFELMÉRÉSRE, SZAKORVOSI VIZSGÁLATRA

Hogyan érdemes/szükséges felkészülni a bőrelváltozások, bőrdaganatok műtéti eltávolítására?

    1. Konzultáljon a műtétet végző szakorvossal és a műtéti érzéstelenítést végző aneszteziológus szakorvossal a műtét és a műtéti érzéstelenítés, altatás részleteiről, a várható eredményekről és a lehetséges kockázatokról. Annak érdekében, hogy szakorvosaink az Önnek legmegfelelőbb műtéti vagy egyéb kezelési megoldást javasolhassák kérjük, hogy a sebészeti, aneszteziológiai szakorvosi vizsgálat előtt pontosan rögzítse bioinformatikai rendszerünkben az egészségügyi adataira vonatkozó információkat. A szakorvosi konzultáció(k) során tegye fel a műtétre/műtéti érzéstelenítésre vonatkozó kérdéseit és kérdezze meg, hogy milyen specifikus utasításokat szükséges követnie a műtét előtt.
    2. Gyógyszerek és étrend: szakorvosaink részletesen elmagyarázzák és javaslatot tesznek a műtét előtt szükséges gyógyszeres kezelésre, így fontos, hogy pontosan rögzítse, hogy milyen gyógyszereket szed rendszeresen, mert néhányat le kell állítani a műtét előtt. A szakorvos javaslatot tesz a műtét előtti étkezésre is.
    3. A dohányzás és az alkohol fogyasztás elkerülése: Ha dohányzik vagy alkoholt fogyaszt, fontos, hogy legalább néhány héttel a műtét előtt hagyja abba, mert mind a dohányzás, mind pedig az alkohol fogyasztás lassíthatja a gyógyulást és növelheti a komplikációk kockázatát.

    IDŐPONTFOGLALÁS MŰTÉT ELŐTTI ÁLLAPOTFELMÉRÉSRE, SZAKORVOSI VIZSGÁLATRA    Hogyan lehet elősegíteni a bőrelváltozások, bőrdaganatok eltávolítása utáni felépülést?

       • Fontos, hogy pontosan kövesse a sebész, fej-nyak sebész szakorvosi utasításokat a sebápolás, a gyógyszerek szedése és az utókezelés tekintetében. Ne mulassza el a műtétet követő kontroll vizsgálatot!
       • Pihenjen: Fontos, hogy pihenjen és adja meg a testének a szükséges időt a gyógyuláshoz. Kerülje a nehéz fizikai tevékenységeket és a túlzott terhelést.
       • Kímélje a műtéti területet: Kerülje a műtéti terület dörzsölését vagy erős nyomását. Tartsa tisztán és szárazon a sebet, és pontosan tartsa be a szakorvos, vagy az ápoló utasításait a sebápolással kapcsolatban.
       • Fokozatosan kezdje újra az étkezést: Kezdetben folyékony, pépes, könnyű ételeket fogyasszon és fokozatosan térjen vissza a normális étrendhez az orvos utasításai szerint. A műtét után fontos, hogy egészséges és kiegyensúlyozott étrendet kövessen, amely tartalmazza a szükséges tápanyagokat és rostot. Kerülje a zsíros és fűszeres ételeket, amelyek emésztési problémákat okozhatnak.
       • Kerülje a dohányzást és az alkoholfogyasztást: A dohányzás és az alkoholfogyasztás káros hatással lehet a gyógyulásra. Próbálja meg elkerülni ezeket az egészségtelen szokásokat a műtét után.

       Mindig konzultáljon a műtétet végző szakorvossal, illetve az ápoló személyzettel a pontos utasításokról és az egyéni javaslatokról a bőrelváltozások, bőrdaganatok műtéti eltávolítás utáni felépülésre vonatkozóan!

       IDŐPONTFOGLALÁS MŰTÉT ELŐTTI ÁLLAPOTFELMÉRÉSRE, SZAKORVOSI VIZSGÁLATRA

       Árak

       Sebészet

       alap sebészeti szakorvosi vizsgálat

       35 000 Ft

       Azonnali online
       időpontfoglalás

       Sebészet

       sebészeti kontroll szakorvosi vizsgálat*

       30 000 Ft

       A műtét, sebészeti beavatkozás pontos díja a műtét előtt szükséges szakorvosi vizsgálat és állapotfelmérés alapján egyénileg kerül meghatározásra, amely alapján személyre szabott, részletes árajánlatot és tájékoztatást küldünk. Így a műtétek ára tájékoztató jellegű.

       Tudjon meg többet a Déli Klinikáról