A nem - megfelelően - kezelt condyloma gyorsan tovább terjedhet, beterjedhet a hüvelybe, húgycsőbe és a végbélbe is, ráadásul veszélyes lehet a szexuális partnerre is, így minél előbbi eltávolításuk indokolt!

⚠️ KEDVEZMÉNYES CONDYLOMA MŰTÉT A CMC DÉLI KLINIKÁN (görgessen a részletekért) ⚠️

❗️ Szerezzen akár 50 000 Ft kedvezményt az Ultramodern Sérvsebészeti Központunkban július 31-ig történő condyloma műtét árából! ❗️

📞 További részletekért hívja a 06-70-563-2188 telefonszámot! 📞A condyloma (nemi szervi szemölcsök) kialakulása, tünetei

A nemi szervi szemölcsök, más néven condylomák vagy condyloma acuminatum, olyan bőrkinövések vagy dudorok, amelyek a nemi szervek területén jelennek meg. Ezeket általában a humán papillomavírus (HPV) fertőzés okozza, amely szexuális úton terjedő vírus.

A nemi szervi szemölcsök általában kis, szabálytalan alakú dudorok vagy kinövések, amelyek a nemi szervek külső vagy belső felületén, például a péniszen, a hüvelyen, a végbélnyílás (anus) körül vagy a szeméremtájon alakulnak ki.

A condylomák általában nem okoznak fájdalmat vagy kellemetlenséget, de vannak esetek, amikor viszketést, égést vagy vérzést okozhatnak. Emellett a nemi szervi szemölcsök fertőzőek és könnyen terjedhetnek szexuális érintkezés útján, ideértve az orális, vaginális vagy anális szexet is.

Fontos megjegyezni, hogy a nemi szervi szemölcsök előfordulása nemcsak a szexuálisan aktív emberekre korlátozódik, és olyan HPV-törzsek okozhatják, amelyek nem feltétlenül kapcsolódnak a szexuális úton terjedő vírushoz. A legtöbb condyloma azonban a szexuális tevékenységgel összefüggésben alakul ki.

A nemi szervi szemölcsök kezelése számos módszerrel lehetséges, ideértve a műtéti eltávolítást, a krioterápiát (fagyasztás), az elektrokauterizációt (elektromos kezelés alkalmazása), a lézeres kezelést, a helyi gyógyszerek alkalmazását és egyéb terápiás lehetőségeket. Fontos a szemölcsök időben történő kezelése, mivel kezeletlenül fennáll a fertőzés terjedésének és további szemölcsök kialakulásának kockázata.IDŐPONTFOGLALÁS MŰTÉT ELŐTTI ÁLLAPOTFELMÉRÉSRE, SZAKORVOSI VIZSGÁLATRA

Condyloma (nemi szervi szemölcsök) kezelési lehetőségei

A nem - megfelelően - kezelt condyloma gyorsan tovább terjedhet, beterjedhet a hüvelybe, húgycsőbe és a végbélbe is, ráadásul veszélyes lehet a szexuális partnerre is, így minél előbbi eltávolításuk indokolt!

A Déli Klinikán elvégzett condyloma (nemi szervi szemölcs) műtéti eltávolítása előtt magánkórházunk nőgyógyász, proktológus, urológus szakorvosa az előzetes szakorvosi vizsgálat során a beteg fizikális vizsgálata mellett áttekinti a beteg kórelőzményét (korábbi és jelenlegi betegségeit, kezeléseit, műtéteit), részletesen elmagyarázza a condyloma (nemi szervi szemölcs) eltávolításának a menetét és a javasolt műtéti érzéstelenítés típusát

 • Ultramodern sebészeti központunkban minden műtéti beavatkozás egyedi és személyre szabott, azaz az alkalmazott műtéti technológia változhat a panaszok és az elváltozások súlyosságától, kiterjedésétől, a beteg általános állapotától, társbetegségeitől, preferenciáitól, a nőgyógyász, proktológus, urológus szakorvos szakmai javaslataitól, preferenciáitól és egyéb tényezőktől is
 • A condyloma (nemi szervi szemölcs) műtéti eltávolítása során alkalmazott fájdalomcsillapítás, műtéti érzéstelenítés megválasztásánál klinikánk nőgyógyász, proktológus, urológus és aneszteziológus szakorvosai az elváltozás(ok) súlyossága (kiterjedése) mellett figyelembe veszik a beteg egyéni érzékenységét és a beteggel történt egyeztetés alapján határozzák meg a műtéti fájdalomcsillapítás és érzéstelenítés módját.


IDŐPONTFOGLALÁS MŰTÉT ELŐTTI ÁLLAPOTFELMÉRÉSRE, SZAKORVOSI VIZSGÁLATRA

Lézeres condyloma (nemi szervi szemölcs) műtét:

Klinikánkon lehetőség van minimálisan invazív műtéti megoldásokra és így a condyloma (nemi szervi szemölcs)lézersebészeti eltávolítására is. A precízen a műtéti területre célzott, tökéletesen irányítható magas intenzitású lézer energia a sejtekbe hatolva gyors felmelegítéssel a sejtek víztartalmát gőzzé alakítva fejti ki sebészeti hatását, így praktikusan vízgőzként elpárologtatja a kóros sejteket, szöveteket, ugyanakkor a környező szöveteket megkíméli.

A lézeres condyloma (nemi szervi szemölcs) műtét esetében a precízen irányított lézerfény hatására a kisebb átmérőjű erek elzáródnak és mivel a vágás nem mechanikai erő hatására következik be, így a műtétet követően:

 • minimális vérzés (a kisebb műtétek esetében akár teljes vérmentesség)
 • minimális seb és hegszövet képződés, így gyorsabb regeneráció és sebgyógyulás
 • minimális műtétet követő fájdalom alakul ki.

  

A Déli Klinikán végzett lézeres condyloma (nemi szervi szemölcs) műtéti eltávolítása során nagy szakmai tapasztalattal rendelkező nőgyógyász, proktológus, urológus szakorvosaink:

 • szövetkímélő technológiával
 • érintésmentesen és így gyakorlatilag fertőzés nélkül (hiszen a műtétet a lézersugárral végzik és így eszköz nem érintkezik a műtéti területtel, azaz így nem történhet meg kórokozó átadása)
 • lényegesen kisebb műtéti megterheléssel
 • kevesebb műtét utáni fájdalommal
 • gyorsabb felépülést biztosítanak.IDŐPONTFOGLALÁS MŰTÉT ELŐTTI ÁLLAPOTFELMÉRÉSRE, SZAKORVOSI VIZSGÁLATRA

Miért érdemes a Déli Klinika ultramodern sebészeti központját választani?

Mert

 • a speciális szaktudással és jelentős gyakorlati tapasztalattal rendelkező snőgyógyász, proktológus, urológus szakorvosaink által
 • magánkórházunk csúcstechnológiával felszerelt műtéti részlegén elvégzett (lézer) sebészeti beavatkozással lehetővé válik
 • a gyors, pontos diagnózis a kóros elváltozás szakszerű műtéti eltávolításával
 • rövid klinikai tartózkodással és gyors regenerációval.


IDŐPONTFOGLALÁS MŰTÉT ELŐTTI ÁLLAPOTFELMÉRÉSRE, SZAKORVOSI VIZSGÁLATRA⚠️ KEDVEZMÉNYES CONDYLOMA MŰTÉT A CMC DÉLI KLINIKÁN (görgessen a részletekért) ⚠️

❗️ Szerezzen akár 50 000 Ft kedvezményt az Ultramodern Sérvsebészeti Központunkban július 31-ig történő condyloma műtét árából! ❗️

📞 További részletekért hívja a 06-70-563-2188 telefonszámot! 📞

Árak

Perianalis condyloma, bőrfüggelékek eltávolítása

220 000 Ft-tól

Azonnali online
időpontfoglalás

Sebészet

alap sebészeti szakorvosi vizsgálat

35 000 Ft

Sebészet

sebészeti kontroll szakorvosi vizsgálat*

30 000 Ft

Azonnali online
időpontfoglalás

A műtét, sebészeti beavatkozás pontos díja a műtét előtt szükséges szakorvosi vizsgálat és állapotfelmérés alapján egyénileg kerül meghatározásra, amely alapján személyre szabott, részletes árajánlatot és tájékoztatást küldünk. Így a műtétek ára tájékoztató jellegű.

Hogyan érdemes/szükséges felkészülni a condyloma (nemi szervi szemölcs) műtéti eltávolítására?

 1. Konzultáljon a műtétet végző szakorvossal és a műtéti érzéstelenítést végző aneszteziológus szakorvossal a műtét és a műtéti érzéstelenítés, altatás részleteiről, a várható eredményekről és a lehetséges kockázatokról. Annak érdekében, hogy szakorvosaink az Önnek legmegfelelőbb műtéti vagy egyéb kezelési megoldást javasolhassák kérjük, hogy a sebészeti, aneszteziológiai szakorvosi vizsgálat előtt pontosan rögzítse bioinformatikai rendszerünkben az egészségügyi adataira vonatkozó információkat. A szakorvosi konzultáció(k) során tegye fel a műtétre/műtéti érzéstelenítésre vonatkozó kérdéseit és kérdezze meg, hogy milyen specifikus utasításokat szükséges követnie a műtét előtt.
 2. Gyógyszerek és étrend: szakorvosaink részletesen elmagyarázzák és javaslatot tesznek a műtét előtt szükséges gyógyszeres kezelésre, így fontos, hogy pontosan rögzítse, hogy milyen gyógyszereket szed rendszeresen, mert néhányat le kell állítani a műtét előtt. A szakorvos javaslatot tesz a műtét előtti étkezésre is.
 3. A dohányzás és az alkohol fogyasztás elkerülése: Ha dohányzik vagy alkoholt fogyaszt, fontos, hogy legalább néhány héttel a műtét előtt hagyja abba, mert mind a dohányzás, mind pedig az alkohol fogyasztás lassíthatja a gyógyulást és növelheti a komplikációk kockázatát.


IDŐPONTFOGLALÁS MŰTÉT ELŐTTI ÁLLAPOTFELMÉRÉSRE, SZAKORVOSI VIZSGÁLATRA

Hogyan lehet elősegíteni a condyloma (nemi szervi szemölcs) műtéti eltávolítása utáni felépülést?

 • Fontos, hogy pontosan kövesse a szakorvosi utasításokat a sebápolás, a gyógyszerek szedése és az utókezelés tekintetében. Ne mulassza el a műtétet követő kontroll vizsgálatot!
 • Pihenjen: Fontos, hogy pihenjen és adja meg a testének a szükséges időt a gyógyuláshoz. Kerülje a nehéz fizikai tevékenységeket és a túlzott terhelést.
 • Kímélje a műtéti területet: Kerülje a műtéti terület dörzsölését vagy erős nyomását. Tartsa tisztán és szárazon a sebet, és pontosan tartsa be a szakorvos, vagy az ápoló utasításait a sebápolással kapcsolatban.
 • Fokozatosan kezdje újra az étkezést: Kezdetben folyékony, pépes, könnyű ételeket fogyasszon és fokozatosan térjen vissza a normális étrendhez az orvos utasításai szerint. A műtét után fontos, hogy egészséges és kiegyensúlyozott étrendet kövessen, amely tartalmazza a szükséges tápanyagokat és rostot. Kerülje a zsíros és fűszeres ételeket, amelyek emésztési problémákat okozhatnak.
 • Kerülje a dohányzást és az alkoholfogyasztást: A dohányzás és az alkoholfogyasztás káros hatással lehet a gyógyulásra. Próbálja meg elkerülni ezeket az egészségtelen szokásokat a műtét után.

Mindig konzultáljon a műtétet végző szakorvossal, illetve az ápoló személyzettel a pontos utasításokról és az egyéni javaslatokról a condyloma (nemi szervi szemölcs) műtéti eltávolítása utáni felépülésre vonatkozóan!


IDŐPONTFOGLALÁS KONTROLL VIZSGÁLATRA

Tudjon meg többet a Déli Klinikáról